Home > Informatie > Plissé hordeur

Plissé hordeur

Horren-discount.com levert de originele Japanse plissé hordeur

Het systeem behoort tot één van de meest innovatieve ontwikkelingen van de laatste jaren. Bij de hordeur is in plaats van strak horrengaas gebruik gemaakt van horrengaas welk geplisseerd is.

Het voordeel van het systeem is dat het weinig plaats inneemt, doordat het geen gebruik maakt van een onderdorpel, maar van een geleidingsstrip met een hoogte van slechts 3mm. Men heeft een vrije doorloop en in geopende toestand neemt het systeem maar ca. 8 cm plaats in ( bij een deur van 130 cm is dit ca. 10 cm en bij een deur van 160 cm is dit 15 cm.). Om het pakket zo klein mogelijk te krijgen kunt u (optioneel) sluitclips toepassen. Het gehele systeem is onderhoudsvrij en weerbestendig. 's Winters kan men het systeem op een eenvoudige manier uitnemen en opbergen.

Bediening

In open toestand zit het gaas opgesloten in het aluminium sluitprofiel. Het systeem loopt in een zwarte zg. Caterpillar (ketting) over de geleidestrip. Het openen en sluiten gaat eenvoudig door het aluminium bedieningsprofiel heen en weer te schuiven. Het systeem is traploos bedienbaar hetgeen betekent dat het op ieder gewenste plaats blijft staan. De deur wordt standaard geleverd met een borstel en excl. handgreep.

Kleuren profielen

Standaard kleuren zijn RAL 9010 (wit), RAL 9001 (crème), RAL 7016 (antraciet), RAL 9006 (aluminium) en RAL 8019 (bruin). Daarnaast kunnen wij optioneel de profielen in ieder gewenste RAL kleur leveren. De kunststof onderdelen aan de profielen zijn leverbaar in crème en zwart.

Gaas

Geplisseerd gaas is vele malen sterker dan vlak gaas. Weliswaar is de doorkijk iets minder dan bij de strakke uitvoering, maar het is beter zichtbaar waardoor men er niet zo snel doorheen

loopt. Bovendien zijn de spandraden die het plisségaas strak houden van ijzersterk nylon gemaakt.

Systemen

De deuren zijn standaard leverbaar in de breedtes 96, 110, 130, 160 en 200 cm. Indien de te bedekken opening groter dan 200cm is kan men er voor kiezen om meerdere systemen aan elkaar te koppelen of twee systemen tegen elkaar te laten lopen. In beide gevallen wordt het bovenprofiel en de geleidingsstrip uit één stuk en op maat geleverd.

Meten en monteren

De plissé hordeur wordt in principe in de dag gemonteerd. Indien de deur toch “op de dag” gemonteerd dient te worden kunnen wij optioneel hoeklijn 20 x 40 mm, gecoat in de kleur van de deur, meeleveren.

De op de vloer geplakte geleidestrip heeft een dikte van slechts 3 mm. Indien er sprake is van een ongelijke vloer kan gekozen worden voor een iets bredere geleidestrip welke de oneffenheden wegneemt en er voor zorgt dat de plissédeur geruisloos open en dicht gaat.

Wanneer de onderdorpel van het kozijn aflopend is kan er een wigvormig verloopprofiel toegepast worden, zodat de geleidestrip alsnog horizontaal loopt, hetgeen essentieel is voor het goed functioneren van de plissé hordeur

Garantie

Op alle onderdelen van de plissé hordeur wordt een garantie gegeven van 2 jaar. Alle onderdelen inclusief het gaaspakket kunnen door Horren-discount.com vervangen worden.

Inmeten van een plisse hordeur.

Er zijn 2 mogelijkheden van het plaatsen van een plisse hordeur. Een plisse hordeur is te plaatsen in dag of op de dag.

Wat houd in de dag plaatsen in:

Bij in de dag monteren plaatst u de plisse hordeur tussen de steilen van uw deur.

De breedte van uw plissehordeur is de breedte gemeten tussen de steilen van uw kozijn in millimeters.

De Hoogte van uw plissehordeur is de hoogte gemeten tussen de vloer/drempel en de onderzijde van uw deursteil.

Wat houd op de dag plaatsen in:

Bij op de dag monteren plaatst u de plisse hordeur op de steilen van uw deur.

De  maatvoering die u dient in te geven kunt u bepalen met onderstaand inmeetformulier.

Inmeet formulier op de dag montage

Montage van een plissé hordeur voor dubbele tuindeuren.

Bij dubbele tuindeuren worden er meestal 2 plissé hordeuren gemonteerd. Deze hordeuren sluiten in het midden van uw deur.

U heeft dan extra nodig een boven en ondergeleider uit 1 stuk.

Montage van een plissé hordeur voor schuifpui.

Bij een schuifpui wordt de plisse hordeur aan de buitenzijde in de dag gemonteerd. Let op doordat de onderdorpel van de schuifpui schuin loopt heeft u een schuine onderdorpel nodig.

Op zoek naar horren, rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.horren-discount.com
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden