Home > Horren Blog > Horren: Je verlosser tegen hooikoorts

Horren: Je verlosser tegen hooikoorts

Het is weer die tijd van het jaar - het pollenseizoen. Velen zullen niks opmerken van dit seizoen en weten misschien niet eens dat het pollenseizoen is begonnen. Maar zo’n 20% van de Nederlanders heeft hier wel last van. De kleinste hoeveelheid pollen die door je open ramen of deuren naar binnen komen kunnen leiden tot niesbuien, jeukende ogen en een verstopte neus. Daarom moet je zoveel mogelijk proberen om de pollen te vermijden, maar dit is niet altijd even makkelijk, vooral als je van frisse lucht wilt genieten in je woning.

Wat zijn horren?

Horren zijn dunne, fijnmazige gaasconstructies die zijn ontworpen om insecten buiten te houden terwijl frisse lucht naar binnen kan stromen. Ze worden vaak op ramen en deuren geïnstalleerd en bieden een effectieve barrière tegen insecten zoals muggen, vliegen en wespen.

Waarom horren tegen hooikoorts

Horren worden vaak gebruikt in de zomer om insecten zoals muggen buiten te houden, maar tegenwoordig zijn er ook horren die speciaal pollengaas hebben en hierdoor uitstekend werken tegen pollen. Met dit speciale gaas kan je dus genieten van frisse lucht in je woning en hoef je je geen zorgen te maken dat de pollen je huis binnenkomen. Hierdoor vermindert ook de noodzaak voor het gebruik van medicatie tegen hooikoorts of pollenallergie. Met al deze voordelen kan je geen nee zeggen tegen horren.

Werken alle horren tegen pollen?

Het korte antwoord is nee, een hor met normaal gaas zal niet veel betekenen. Deze zal maar 2 tot 3% tegenhouden.
Gaat je keuze naar een hor met pollengaas dan is het opeens een ander verhaal. Met pollengaas hou je zo’n 97% van alle pollen tegen! Een groot verschil dus. Als je horren met pollengaas koopt is het wel handig dat in dezelfde ruimtes geen ramen en deuren open staan. Anders komen deze pollen toch binnen in deze ruimte.

Om het pollengaas zo effectief mogelijk te maken zijn de gaatjes van de horren kleiner, waardoor er iets minder licht en lucht doorheen kan, maar dit verschil is minimaal.

Verschillende horren

Horren zijn dus producten die veel functionaliteiten hebben. Ook zijn er verschillende soorten horren die allemaal weer net iets anders zijn. Zo heb je:

Inzethor: Deze hor is één van de makkelijkste horren om te monteren. Je bestelt de hor precies op maat en hij klikt gewoon vast aan de binnenkant van je kozijn. Je hoeft dus helemaal niks te boren of te schroeven.

Rolhor: Deze soort hor zit in een aluminium omkasting met daarbij aluminium geleiders. In de omkasting zit een veer waarmee je gemakkelijk de hor kan oprollen als je hem niet nodig hebt.

Plisse hordeur: Deze hor is zoals de naam al zegt gemaakt voor je deuropeningen. Zo kan je de deur open doen voor frisse lucht, maar komen er geen insecten binnen. De plisse hordeur is niet beschikbaar met het pollengaas.

Veel overwegingen

Doordat er een aantal horren zijn met elk hun eigen pluspunten zal het best lastig zijn om een keuze te kunnen maken. Wij raden je daarom ook aan om te kijken naar de verschillende opties. Een manier om dit te doen is door onze showroom te bezoeken in Ravenstein en te overleggen met onze deskundige collega’s over de opties.

Conclusie

Het gebruik van horren met pollenwerend gaas tijdens het pollenseizoen biedt dus vele voordelen tegen hooikoorts of pollenallergie. Het verbetert niet alleen de luchtkwaliteit, maar vermindert de noodzaak van medicatie. Met de juiste horren kan iedereen blijven genieten van de lente en de zomer zonder zich zorgen te maken over pollen.

 

Ontdek onze effectieve hooikoortsbestrijders! Bekijk nu onze horren!

Op zoek naar horren, rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.horren-discount.com
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden